-El govern pacta amb els agents socials repartir 993 milions en ajudes directes a empreses i autònoms.

Govern, patronals (Foment del Treball i Pimec) i sindicats (CCOO i UGT) van acordar el repartiment dels ajuts, dels quals 993 dels quals –repartits per l’executiu espanyol a les autonomies– aniran destinats a la cobertura d’empreses i professionals.

L’ajut està pensat per a empreses afectades per la pandèmia “que són viables i han patit un endeutament”.

L’acord amplia de 96 a 191 els sectors que se’n veuran beneficiats, amb un total de 189.861 empreses i autònoms inclosos en aquests sectors. A més, preveu ajudes a empreses i autònoms de fins a 3.000 euros, d’una banda, i de 4.000 a 200.000 euros per a les empreses i autònoms que tributin amb IRPF o impost de societats i hagin experimentat un descens de les operacions el 2020 de més del 30%.

A partir de la setmana vinent les empreses que compleixin amb els requisits podran començar a sol·licitar els ajuts, perquè a finals de juliol es comencin a distribuir.

-60 milions més es destinaran als treballadors que al maig estaven en un ERTO

Els 60 milions d’euros es repartiran entre els treballadors que, de gener a maig del 2021, hagin estat afectats per un ERTO de qualsevol activitat o a persones amb un contracte fix discontinu que hagin rebut aquesta percepció i que no s’hagin reincorporat plenament al lloc de treball.

L’import a rebre variarà en funció del temps de permanència en l’ERTO, però oscil·larà entre els 600 euros per tres mesos d’ERTO als 700 euros per als qui hi hagin estat entre 4 i 5 mesos. Aquests ajuts els gestionarà directament la Generalitat, i per no tenir els problemes de contrast de la informació amb el SEPE, es farà mitjançant declaracions responsables i signatura digital de les persones sol·licitants.

Aquest lloc web utilitza cookies per a millorar l'experiència del usuari

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra politica de cookies, faci clic al enllaç per a mes informació

ACEPTAR
Aviso de cookies
Share This

Compartir

Comparteix amb els teus amics!