Davant de la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troben moltes famílies arran de la crisi sanitària de la Covid-19, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina 20 milions deuros a un ajut extraordinari per a les despeses de primera necessitat.

Ajut de 200 euros en un únic pagament.

Aquest shaurà de destinar a ladquisició de productes dalimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics

El podran sol·licitar les persones treballadores afectades per un ERTO, les persones treballadores amb contracte temporal que han estat acomiadades i també les persones treballadores per compte propi.

Lajut està adreçat a les persones treballadores que hagin patit una disminució dalmenys un 30% en els seus ingressos com a conseqüència dun expedient de regulació temporal docupació per les causes establertes al Real Decret Llei 8/2020, de 17 de març, o bé persones treballadores amb contracte temporal extingit també per causa de la Covid-19, així com els treballadors per compte propi que hagin suspès la seva activitat per raó de la crisi sanitària. En tots els casos, han de tenir càrregues familiars.

Els ingressos econòmics per part de la persona sol·licitant i tota la unitat familiar durant lestat dalarma han dhaver experimentat una reducció superior al 30% respecte als ingressos mensuals acreditats el passat mes de febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.

Aquest ajut serà compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut o prestació concedit per altres administracions, ens públics o privats.

El Departament ha previst una fórmula de tramitació i gestió el més ràpida possible, ja que es tracta dun ajut durgència per fer front als efectes sociolaborals de la crisi sanitària. La persona interessada presentarà la sol·licitud en línia a través dun tràmit senzill. En el termini duna setmana es resoldrà la sol·licitud, un cop revisada i comprovats els requisits daccés. I en la setmana següent a lemissió de la resolució es procedirà al seu abonament mitjançant transferència bancària.

Els ajuts satorgaran fins a lexhauriment de la dotació pressupostària.

 Enllaç oficial

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=385451

Aquest lloc web utilitza cookies per a millorar l'experiència del usuari

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra politica de cookies, faci clic al enllaç per a mes informació

ACEPTAR
Aviso de cookies
Share This

Compartir

Comparteix amb els teus amics!