La 33a edició de la Fira Turismar ve carregada de novetats, sobretot pel que fa a les activitats que envolten la fira i que se sumen als estands habituals de turisme i oci, artesania, alimentació, foodtrucks i serveis.

La inauguració tindrà lloc el divendres 21 de juny, a les 7 de la tarda, a la plaça Germans Trillas i se centrarà en la història de Coma-ruga amb l’objectiu de posar en valor la rellevància del que va ser un dels centres turístics més cèlebres de Catalunya entre inicis i mitjan del segle XX.

Després de la intervenció del nou alcalde i regidors, la companyia de teatre La Lira Vendrellenca ens oferirà la breu obra “Coma-ruga 1920” que ens traslladarà a l’època dels inicis de Coma-ruga, entre finals del segle XIX i inicis del segle XX. Les actrius i els actors vendrellencs encarnaran figures històriques com Carme Karr, Emília Girona o Lluís Via, i ens ajudaran a entendre la transformació d’aquesta àrea litoral d’estanys i aiguamolls en un centre turístic de referència per a la burgesia i les celebritats de l’època.

La recreació teatralitzada acabarà simulant la inauguració del balneari Comarruga Terrasse Hotel, que va tenir lloc el 7 d’agost de 1920, en la qual els Dansaires del Penedès integraran la seva ballada de sardanes.

A l’edició d’enguany s’ha posat l’èmfasi en el projecte FEDER pel que fa a la línia de la valorització de Coma-ruga. Així, podrem visitar dues exposicions permanents a la plaça Germans Trillas: l’exposició de fotografia antiga i l’exposició de postals escolars “Coma-ruga amb ulls de nen”.

A més podrem gaudir de les representacions teatrals “Coma-ruga 1920” i d’un fotògraf minuter divendres i dissabte a la tarda, del taller de mosaics de Santiago Padrós, i del cicle de xerrades “Descobreix Coma-ruga” a l’Hotel Termaeuropa.

En segon lloc, hem volgut posar l’accent en la difusió de la Reserva Marina de la Masia Blanca, mitjançant l’exposició sobre aquesta a l’estand de l’Ajuntament, les activitats sota el guiatge de les biòlogues marines de Plàncton (sortida en barca i submarinisme lleuger dissabte al matí i el taller familiar “descobreix les restes marines” dissabte a la tarda), a més de la visita guiada als voltants de la reserva a càrrec dels biòlegs del Grup Ecologista del Vendrell (GEVEN).

Respecte a les visites guiades, hem augmentat l’oferta repetint els itineraris als voltants de la Masia Blanca i l’espai natural de Les Madrigueres (GEVEN) i afegint-ne una a la Colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders. Aquesta nova ruta, a càrrec de l’Associació per la Preservació de la Colònia, ens descobrirà tots els secrets d’aquest nucli urbanístic peculiar construït entre 1905 i 1920.

Els vespres de dissabte i diumenge podrem gaudir de diferents concerts d’excel·lent qualitat amb el pop-rock d’Ericah Lein Group, el carismàtic duet de guitarra i violí Maria Jacobs i la música folk de Cul de Sac, que ens farà ballar al ritme de músiques tradicionals de Catalunya, Occitània i la Bretanya.

A més s’ha ampliat l’oferta d’activitats dirigides al públic familiar, com les zones de tallers familiars i de maquillatge artístic, que estaran obertes cada tarda i l’actuació de la pallassa La Tona Gonsales.

La nit de Sant Joan podrem gaudir de la cercavila nocturna “Skualo”, els tradicionals focs artificials i el concert del grup de versions La Banda Neón, al parc Tabaris.

Seguint amb la tradició d’anys anteriors, comptarem amb diferents actuacions de dansa i esports de diversos centres vendrellencs, el Torneig de petanca Turismar, la 17a Trobada d’Intercanvi de plaques de cava, animacions de carrer (majorets, La Lira Vendrellenca) i la impressionant decoració de fauna marina gegant dels diferents espais de la Fira.

Si voleu veure el programa d’actes en digital el teniu aquí: http://bit.ly/2RmgjHV

Més informació: promocio@elvendrell.net o bé al telèfon gratuït 900 33 88 33.

Aquest lloc web utilitza cookies per a millorar l'experiència del usuari

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra politica de cookies, faci clic al enllaç per a mes informació

ACEPTAR
Share This

Compartir

Share this post with your friends!