Com a acte previ al Dia Internacional de la Dona i dins del cicle Escenaris de futur, l’EINA programa en aquesta ocasió una trobada amb l’Alba Sotorra, directora i productora del documental COMANDANT ARIAN: una història de dones, guerra i llibertat.

Alba Sotorra és directora llicenciada per l’EAVE i ha realitzat documentals i llargmetratges de ficció per a la televisió i el cinema des de fa 13 anys. Graduada a l’escola de cinema de Madrid (UCM 2003) i màster d’estudis culturals (2008), és membre de PROA (Associació de Productors) i CIMA (Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals).

L’Alba va arribar a la ciutat de Kobane, a Síria on va conèixer l’Arian i on va viure com a una més de les milicianes kurdes que lluiten contra l’ISIS.

Comandant Arian és una història sobre l’emancipació i la llibertat. En ple front de la guerra de Síria, la comandant Arian, de 30 anys d’edat, guia cap a Kobane a un batalló de dones amb la missió d’alliberar la població que viu sota la repressió de l’estat islàmic.

Després de l’esclat de la guerra de Síria, un grup de dones de la resistència kurda va formar les YPJ: les Unitats de Defensa de les Dones. Arian, qui sent molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix una d’aquestes unitats i dedica la seva vida a la derrota del Daesh. A mesura que les YPJ avancen lentament cap al seu objectiu, Arian fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones.

Després de conviure durant mesos amb la comandant i les seves tropes, rodant una intimitat sense precedents en què s’inclouen crues seqüències de la lenta recuperació d’Arian, Sotorra confecciona un fascinant retrat d’una dona embarcada en una missió.

Entre d’altres guardons, COMANDANT ARIAN ha estat nominada com a millor pel·lícula als premis Goya 2019 i com a millor pel·lícula documental en els XI Premis Gaudí.

Tràiler de la pel·lícula
Veure la pel·lícula a la plataforma FILMIN (3,95 €)

Per a informació i inscripcions:  formulari inscripció
serveidocupacio@leina.org
www.leina.org
T. 900 33 88 33

Aquest lloc web utilitza cookies per a millorar l'experiència del usuari

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra politica de cookies, faci clic al enllaç per a mes informació

ACEPTAR
Share This

Compartir

Share this post with your friends!