L’EINA és l’espai de referència de l’Ateneu Cooperatiu del Camp a la comarca del Baix Penedès.

L’Ateneu CoopCamp encapçala, un any més, el projecte dels Ateneus Cooperatius a les comarques de Tarragona. L’organització forma part d’una xarxa de catorze ateneus impulsada des del programa aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i ofereix un servei gratuït d’informació i acompanyament a persones que desitgin constituir-se com a cooperativa per tirar endavant el seu projecte empresarial.

Francesc Tarragona, director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha assegurat que “les cooperatives tenen unes característiques molt diferents dels altres tipus de societats empresarials perquè generen cohesió social, estan arrelades al territori i promouen una economia sostenible i una ocupació i desenvolupament local que fa molta falta.”

CoopCamp, que dóna servei a les sis comarques del Camp de Tarragona, aquest any obre un nou punt d’atenció estable al Baix Penedès amb tècnics propis de referència i amb l’objectiu d’apropar-se a individus i col·lectius que vulguin informar-se sobre el cooperativisme i l’economia social com a model empresarial, així com de donar resposta a necessitats concretes de la realitat de la comarca. El punt d’atenció s’ubica a les instal·lacions de L’EINA Espai Empresarial, una de les organitzacions membres de CoopCamp i que enguany reforça la col·laboració iniciada el 2017.

Kenneth Martínez, regidor d’Educació, Activitats i Ocupació de l’Ajuntament del Vendrell, ha declarat que la relació entre CoopCamp i el Vendrell, a través de l’Eina, és necessària ja que “les societats empresarials habituals tenen dificultats per resistir. Aquí és on la cooperació amb l’Ateneu amplia la carta de serveis per arribar al màxim de persones per ajudar a consolidar una economia sostenible i ampliar un teixit empresarial més resistent i sòlid”.

A més de l’EINA, tres entitats col·laboradores del Baix Penedès (Cellers Domenys, ArqueoVitis i l’Escola de música Contrapunt) s’incorporen a la xarxa de CoopCam aquest 2018.

L’any 2017 CoopCamp va dur a terme fins a 72 atencions a casos interessats en la fórmula cooperativa, dels quals se’n van constituir tretze, i preveu seguir incrementant-ne el nombre durant el 2018.

IMG-20180215-WA0010

D’esquerra a dreta: Maria Mestre, tècnica de CoopCamp al Baix Penedès; Francesc Tarragona, director de Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i Kenneth Martínez, regidor d’Activitats i Ocupació

El punt d’atenció del Vendrell estarà obert tots els dimecres de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h, tot i que es podrà sol·licitar cita prèvia per rebre atenció en un horari alternatiu bé trucant als telèfons 693 818 355 o bé 693 818 337 o adreçant un correu a merce.jane@coopcamp.cat i maria.mestre@coopcamp.cat. A més d’atendre aquelles persones que vulguin rebre informació o assessorament es duran a terme altres activitats com, per exemple, una sèrie de formacions en l’àmbit del cooperativisme i l’economia social.

Les activitats formatives previstes estan obertes a tothom que tingui inquietuds d’emprendre en col·lectiu. Les formacions previstes són les següents:

  • Cooperativisme. Eines per emprendre col•lectivament, el 27 de febrer a les 18.30 h, a l’Eina Espai Empresarial. Activitat gratuïta. Inscripcions a www.coopcamp.cat.
  • L’opció cooperativa –que s’emmarca en el taller Emprendre és també una opció. Crea el teu projecte!–  el 7 de març, de 10 h a 14 h, a Calafell Emprèn (Masia Vilarenc). Activitat gratuïta. Inscripcions a www.coopcamp.cat.

Maria Mestre, tècnica de CoopCamp al Baix Penedès afirma “Pretenem donar suport a possibles casos d’empreses properes al tancament que puguis valorar la possibiiltat de seguir l’activitat empresarial a través de la cooperativització dels treballadors”.

Més informació: CoopCamp, L’EINA Espai Empresarial, despatx 2. Horari d’atenció: dimecres, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Podeu sol·licitar cita prèvia trucant als telèfons 693 818 355 o bé 693 818 337 o bé adreçant un correu a merce.jane@coopcamp.cat i maria.mestre@coopcamp.cat.

Aquest lloc web utilitza cookies per a millorar l'experiència del usuari

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra politica de cookies, faci clic al enllaç per a mes informació

ACEPTAR
Share This

Compartir

Share this post with your friends!